Foreningen

Årsmøde

d. 6-7 juni 2024

Årsmødet afholdes på Sinatur Hotel, Nyborg
Du kan se programmet her

DFIR

Dansk Forening for Interventionel Radiologi, DFIR er en nonprofit forening for læger og andre professionelle, somerinteresserede og engagerede i interventionel radiologi. Interventionel radiologi er anerkendt som et selvstændigt radiologisk subspeciale under UEMS (Union Européenne des Médecins Spécialistes – European Union of Medical Specialists). 

DFIR danner et kollegialt netværk og arrangerer hvert år møder og kurser, hvor viden, erfaringer og ideer kan udveksles til gavn for videreudviklingen af interventionel radiologi i Danmark.

DFIR støtter uddannelse og forskning inden for specialet og uddeler hvert år legat på 7000 kr til en eller flere yngre læge(r) med særlig interesse indenfor subspecialet.

DFIR er via gruppemedlemskab af Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe (CIRSE) med til at sikre at de nyeste informationer om uddannelse, videnskab samt praktiske- og kvalitetetsfremmende guidelines for specialet er tilgængelige.

Interventionel radiologi

Minimalt invasive behandlingsprocedurer vejledt af nyeste og mest avancerede radiologiske billeddannelse har erstattet mange både vaskulære og ikke- vaskulære kirurgiske behandlingsmetoder.
Udover, at det har nedsat komplikationsraterne, har det reduceret varigheden af hospitalsindlæggelsen og rekonvalescensen for patienterne. Disse procedurer er samtidigt ofte mindre omkostningstunge end de mere invasive teknikker.